Wil jij ook een egale stralende huid, met minder oneffenheden, minder pigmentvlekjes en minder fijne lijntjes? Of zoek je een behandeling voor die storende acnelittekens? Een chemische peeling kan jouw die egale huid geven.

Hoe werkt een chemische peeling?

Door een chemische peeling wordt de bovenste laag van dode huidcellen beschadigd en laat deze los van de onderliggende gezonde huidlagen. Daarnaast heeft een peeling een stimulerend effect op celvernieuwing van de onderliggende huidlagen.

Onze huid vernieuwd zich op een natuurlijke manier om de 28 dagen. Verschillende fases in ons leven kunnen dit proces verstoren of vertragen. Denk hierbij aan acne, glimmende huid, open poriën, huidveroudering, doffe huidskleur, donkere vlekken enz. Met een peeling kun je de natuurlijke vernieuwing weer stimuleren.

Welke verschillende soorten peelings zijn er?

Er zijn verschillende soorten peelings, van oppervlakkige tot diepe peelings. De meest bekende soorten zijn een TCA peeling, fruitzuurpeelings, salicylzuurpeelings en de fenol peeling. Bij Huidinstituut Stralend hebben wij peelings van skintech, mesoestetic en dermaceutic. Onze ervaren Anbos aangesloten schoonheidsspecialiste Merette kan je tijdens een intake adviseren welke peeling voor jouw het meest geschikt is. Voor de mooiste huid adviseren we je de behandeling een aantal keer te herhalen. 

Er zijn peelings die oppervlakkig werken. Deze blijven in de bovenste laag van de huid, de opperhuid ofwel epidermis genaamd. Deze hebben een exfolierende werking. Oppervlakkige peelings worden gebruikt voor de behandeling van de huid met lichte zonbeschadiging en fijne lijntjes. Oppervlakkige peelings worden meestal in kuurverband toegepast. 

Medium diepe peelings komen tot in de papillaire dermis (de bovenste laag van de lederhuid), bijvoorbeeld de TCA peeling. Medium diepe peelings zijn geschikt voor diepere lijntjes, grove poriën, diepere pigmentatie, ernstige zonschade en acne littekens. De huid wordt egaler en gladder.

Diepe peelings komen tot in de reticulaire dermis, de onderste laag van de lederhuid, waar de collageen en elastine complexen liggen. Diepe peelings zorgen voor verstrakking, geschikt voor ernstige veroudering en diepe lijnen. Diepe peelings geven vaak na 1 behandeling al een goed resultaat. Deze behandelingen zijn niet geschikt voor donkere huidtypes. Matig diepe peelings en diepe peelings hebben vaak een voorbereiding met producten nodig om de huid te ondersteunen in het herstel.

Behandelplan op maat

Tijdens de intake bekijkt de schoonheidsspecialiste eerst naar jouw huid en worden alle wensen en verwachtingen besproken. Vervolgens wordt een behandelplan voor de peelings opgesteld. Eventueel moet je voorafgaande aan de peeling eerst een periode producten gebruiken, welke het herstel en de resultaten verbeteren. 

Na de peelingbehandeling is het belangrijk de huid goed te verzorgen en te beschermen. Dit kan het beste worden gedaan met de specifieke behandelcrèmes en een gezichtsreiniger. Deze behandelcrèmes zijn speciaal ontwikkeld voor verzorging, herstel en bescherming van de gepeelde huid.

Hoe verloopt een chemische peeling?

De huid wordt eerst grondig gereinigd. Vervolgens brengt de schoonheidsspecialiste of cosmetisch arts zorgvuldig de peeling aan op de huid. Sommige peelings moeten worden geneutraliseerd, andere peelings stoppen vanzelf. Tijdens de peeling kun je een een brandend prikkelend gevoel waarnemen. Tot slot wordt er een post-treatment creme en SPF crème aangebracht om de huid goed te verzorgen en beschermen. De behandeling duurt in totaal ongeveer twintig tot dertig minuten.

Hoe verloopt het herstel na de behandeling?

Afhankelijk van de soort peeling kan er roodheid, zwelling en schilfering optreden. De duur en ernst van de herstelfase en nazorg is afhankelijk van de diepte van de peeling. Enkele dagen na de eerste behandeling zien de meeste mensen al dat de huid er stralender uitziet en beter aanvoelt. 

Soms is het nodig dat je thuis een zalf of crème gebruikt om ervoor te zorgen dat de huid optimaal herstelt en complicaties voorkomen kunnen worden. De schoonheidsspecialiste die de behandeling uitvoert, informeert je hierover.

Na de peeling dien je, afhankelijk van de diepte van de peeling, de zonnebank te vermijden en een zonnebrandcrème met beschermingsfactor 30 of hoger te gebruiken. Dit is nodig om te voorkomen dat er een ongelijkmatige pigmentatie ontstaat. 

Wat kost een chemische Peeling?

De prijzen verschillen per peeling. De oppervlakkige peelings zijn minder prijzig dan de diepere. Vaak heb je bij de minder diepe peelings meerdere behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Peelings in kuurverband zijn gunstiger geprijsd dan een enkele peeling behandeling. Druk hier voor de prijzen van de peelings.

Welke verschillende soorten peelings doen wij bij Huidinstituut Stralend?

Bij Huidinstituut Stralend voeren de de volgende peelings uit:

Oppervlakkige Peelings

De Mesopeels van Mesoestetic

Voor de oppervlakkige peelings gebruiken wij Mesopeels van Mesoestetic. Een groot programma aan peelings van mild tot intensief. Met een peeling worden dode huidcellen verwijderd en de opname van werkzame stoffen verbeterd wat de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert. Met de juiste peeling zal de huid weer een frisse uitstraling krijgen en kun je bepaalde huidproblemen behandelen zoals pigmentvlekken, fijne lijntjes, grove huidstructuur en acne.

 • glycolzuur peeling : stimuleert de celvernieuwing en is geschikt voor alle huiden
 • melkzuur peeling : voor de droge, vochtarme, fijne en doffe huiden en heeft een hydraterende werking
 • salicylzuur peeling : voor de vette huid en acne en pakt de talgproductie aan
 • amandelzuur peeling : voor de dikke vette huiden en huidveroudering
 • jessner peeling : voor fijne lijntjes, acne en zonbeschadiging
 • Melanostop tran3x : bevat 20% azelaic + 10% resorcinol + 6% phytic + 3% tranexamic zuur: Peeling voor epidermaal pigment

Acne Peel systeem Mesoesthetic

Acne Peel is een intensieve peeling voor de acne-gevoelige en seborreïsche huid.  “Acne vulgaris” wordt veroorzaakt door een overmaat aan androgeen die een toename van de verhoorning en talgproduktie geeft, met als gevolg verstopte huidporien en ontstekingen door de bacteriele huidflora. Dit leidt tot de typische acne-laesies in de vorm van comedonen, papels, puisten en resterende hyperpigmentatie. Acne peeling van Mesoestetic®  biedt een totaal aanpak van de vele oorzaken van acne. Het Acne Peel systeem combineert een intensieve peeling met een behandeling met thuiszorgproducten.

Medium diepe peelings

Mesoeclat

Laat uw huid er opnieuw jong en stralend uitzien met Mesoéclat. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met huidveroudering. De mate waarin iemand er last van krijgt hangt van verschillende factoren af zoals de hoeveelheid UV straling waaraan uw huid is bloot gesteld en erfelijke factoren. Maar ook omgevingsfactoren zoals luchtvervuiling en roken bepalen de snelheid waarmee uw huid ouder wordt. Mesoeclat is speciaal ontwikkeld om huidveroudering tegen te gaan.  Door deze behandeling wordt de cel vernieuwing in de huid gestimuleerd, waardoor uw huid zijn vitaliteit en elasticiteit weer terugkrijgt. Uw huid zal weer in staat zijn tegen de verschillende huidverouderingsfactoren te strijden. De Behandeling bestaat uit een kuur van 5 peelings gecombineerd met thuisproducten

Easy TCA Peel

De EASY TCA® peeling is een gecontroleerde TCA peeling met minimaal risico op complicaties. Het verschil met andere TCA-peelings is dat Easy TCA niet in water is opgelost (wat de peelingvloeistof instabiel maakt), maar wordt samengesteld met een zogenaamde base solution met antioxidanten. Dit zorgt voor een langzame en gecontroleerde penetratie van de peelingvloeistof in de huid. Iedere Easy TCA-peeling wordt afgerond met het unieke en gepatenteerde Post Peel Mask; deze unieke crème zorgt voor onmiddellijke afremming van het ontstekingsproces waardoor roodheid en hitte uit de huid trekt en het risico op complicaties sterk wordt gereduceerd. Easy TCA bevat een 15% TCA-oplossing en wordt per coating aangebracht (iedere coating is 15%). Easy TCA geeft een zichtbare huidverbetering. Het geeft verbetering van fijne lijntjes, grote poriën, huidveroudering, zonneschade en een vale/grijze huid (rokershuid). Behandeldoelen van de Easy TCA behaal je in combinatie met SkinTech® Cremes.  Het behandelprotocol bestaat uit 4 peelingsessies met een interval van 8-10 dagen in combinatie met 2 SkinTech® crèmes gericht op de aanpak van de behandeldoelstelling, bescherming van de gepeelde huid tegen UV en warmte (Melablock HSP SPF 30 of 50+), plus Cleanser Foam voor het mild reinigen van de gepeelde huid.

Pigmentbehandeling Melanostop Tran3X Peeling

Pigmentbehandeling met o.a. een pigment peeling om pigmentvlekken te verwijderen in o.a. het gezicht. Behandeling voor milde tot matige pigmentvlekken met de pigment peeling Melanostop Tran3X. Heb je een sterke vorm van pigmentvlekken dan raden wij de Cosmelan pigmentbehandeling aan. Pigmentvlekken zijn een groeiend huidprobleem. Ongeveer 90% van de mensen ouder dan 50 jaar heeft last van pigmentvlekken en is één van de meest voorkomende redenen om een Anbos schoonheidsspecialiste te bezoeken.

 • melanine  is een pigment dat de huid kleur geeft
 • melanocyten zijn cellen die melanine produceren en liggen in de basaalcellenlaag. Melanocyten produceren melanosomen die zich verplaatsen naar de dichtstbijzijnde keratinocyten, zodra ze gevuld zijn met melanine.
 • melanosomen verplaatsen zich nu verder naar het huidoppervlak waardoor de pigmentvlek zichtbaar wordt

Factoren die pigmentvlekken veroorzaken

 • zon
 • huidveroudering
 • ontstekingsprocessen
 • fotosensitive medicatie (o.a. ibuprofen, antibiotica, antidepressiva)
 • erfelijkheid
 • hormonale veranderingen
 • blootstelling aan chemische factoren

De peeling is gebaseerd op het actieve ingrediënt tranexaminezuur. Dit ingrediënt heeft depigmenterende eigenschappen en werkt op de keratinocyten waardoor de afgifte van melanocyten stimulerende factoren worden afgeremd. Het programma bestaat uit professionele producten en producten voor thuisgebruik. De Mesopeel Melanostop Tran3x peeling zorgt voor een versnelde celvernieuwing om de oppervlakkige ophoping van melanine (kleurstof) te elimineren. De ampul die we gebruiken tijdens de microneedling richt zich op de productie van melanine in de epidermale cellen gelegen in de opperhuid. Het thuisproduct Melan Tran3X is een depigmenterende gelcreme die de pigmentvlekken gaat verzachten.

Hoe ziet de huid er na de behandeling uit?

De huid kan rood zien en er kunnen schilfers zichtbaar zijn. Het is ook mogelijk dat er een sterkere vervelling zal optreden, hou hiermee rekening.

WAARUIT BESTAAT DE PIGMENT BEHANDELKUUR

 • pigment huidscan + intake + advies
 • 2x Melanostop Tran3x peeling behandeling
 • 3x Depigmentation microneedling pigmentbehandeling
 • producten voor thuis (Hydra milk, Melan Tran3X concentrate, Melan Tran3X cream en Melan 130+ zonbescherming)

Cosmelan Peeling (extra info klik hier)

Hyperpigmentatie/melasma is een veel voorkomend probleem en wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Het pigment ligt vaak diep in de huid en is niet goed te verminderen met laser, IPL of lichte peeling behandelingen. Cosmelan is de wereldwijde n°1 depigmentatiebehandeling en de  enige behandeling waarmee je 95% van het diepliggend melasma kan wegwerken. De behandeling bestaat uit een combinatie van een peeling en een opvolgende thuisverzorging voor alle fototypes van de huid. Door de Cosmelan-behandeling van Mesoestetic wordt de melaninevorming plaatselijk verminderd. Hierdoor worden pigmentvlekken verzacht en verwijderd.  U krijgt hierdoor een meer egale en heldere huid.

Diepe Peelings

Easy phen Very light Peel

Easy Phen Very Light  is een combinatiepeeling die bestaat uit 15% fenol en 8% TCA. Deze peeling is de lichtste in de categorie ‘diepe peelings’ om vorderende huidveroudering te behandelen. Easy Phen Very Light bereikt de oppervlakkige papillaire dermis en zorgt voor structuurverbetering en een liftend en verstrakkend effect. Easy Phen Very Light is geschikt voor een ‘full face’-behandeling. De peeling stimuleert celvernieuwing, collageen- en elastineaanmaak en verwijdert dode huidcellen en oneffenheden. Hierdoor wordt de huid egaler, pigmentvlekken verminderen, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verstevigen.

INDICATIES: Mensen in de leeftijd van 30-55 jaar met

 • Vorderende huidveroudering
 • Slapper wordende huid
 • Fijne lijntjes
 • Grote poriën
 • Zonneschade
 • Verharde huid

EASY Phen Light Peel

Easy Phen Light stimuleert celvernieuwing, collageen- en elastineaanmaak en verwijdert dode huidcellen en oneffenheden. Ernstige zonneschade en gevorderde huidveroudering zijn goede indicaties voor Easy Phen Light. Deze combinatiepeeling bestaat uit 30% fenol en 12% TCA en is daarmee de middelste in de categorie diepe peelings.

INDICATIES: Mensen in de leeftijd van 30-55 jaar met:

 • Ernstige huidveroudering
 • Zonneschade
 • Slappe huid
 • Verharde huid

Mozaiekpeel Lip & Eyelid

Lip & Eyelid van Skintech is een diepe peeling die bestaat uit een olieachtige fenol van 60%  ‘slow release’, 1% crotonolie en saponinen (gepatenteerde formule). De lip & Eyelid werkt tot in de diepe reticulaire dermis. De mozaiektechniek betekent dat zones met diepe rimpels (zoals bijvoorbeeld de bovenlip) met Lip & Eyelid worden behandeld, maar de rest van het gezicht met een minder diepe peeling (zoals Easy TCA Pain Control of Easy Phen Very Light). Het eindresultaat is verstrakking van de huid en diepe rimpels verzachten.

Indicaties

huidverslapping

Diepe rimpels op de bovenlip of wangen

sterk verouderde, verharde of gevlekte huid


Bekijk de prijzen van de peelings
Maak direct een afspraak
Ik heb een vraag