Cosmetisch artsen KNMG en nog vele andere artsen houden zich bezig met cosmetische injectables behandelingen. Hoe komt dat? Wat betekenen al die titels? En waar moet jij op letten als je een arts kiest voor een injectables behandeling? In deze blog leggen we het verschil uit tussen artsen die injectable behandelingen uitvoeren en wanneer een arts zichzelf Cosmetisch arts KNMG mag noemen.

Momenteel is er een opleiding tot Cosmetisch Arts KNMG en tot juli 2022 was er een overgangsregeling voor ervaren cosmetisch artsen (die al vele jaren injectables behandelingen uitvoeren). Deze artsen worden gevisiteerd en moeten aan normen voldoen om zich Cosmetisch arts KNMG te noemen. 

De NVCG , Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde, de beroepsvereniging voor cosmetisch artsen KNMG. Wanneer je kiest voor een erkende Cosmetisch Arts KNMG dan voert de arts jaarlijks een groot aantal cosmetische behandelingen uit. Daarnaast wordt het volgen van nascholing en is het werken volgens gestelde protocollen verplicht voor een cosmetisch arts KNMG.

De titel Cosmetisch Arts KNMG staat voor uitgebreide kennis over én veel ervaring in de veilige uitvoering van cosmetische behandelingen

Sinds 1 juli 2019 bestaat er in Nederland een officiële titel waarmee de bekwaamheid van cosmetisch artsen wordt erkend.

Dit is een mijlpaal voor de cosmetiek en de gezondheidszorg in Nederland en bovendien van groot maatschappelijk belang.

Deze erkenning is een grote stap op weg naar een volledig veilige cosmetische zorg. Zo voldoen alleen cosmetisch artsen met de toevoeging ´KNMG´ sinds 1 juli 2019 aan het profielspecialisme voor de cosmetische geneeskunde. Dat betekent dat cosmetisch artsen KNMG aantoonbaar gekwalificeerd zijn in het uitvoeren van cosmetische behandelingen.

Hier vind je een overzicht van alle gecertificeerde cosmetisch artsen KNMG.

Door deze titel onderscheiden cosmetisch artsen KNMG zich van niet-bekwame behandelaars. Helaas zijn er veel behandelaars die onvoldoende zijn opgeleid en hierdoor cosmetische behandelingen mogelijk onverantwoordelijk en wellicht zelfs onveilig uitvoeren.

Alle cosmetisch artsen KNMG staan in een openbaar profielregister van de KNMG waar cliënten en patiënten kunnen opzoeken of en welke cosmetische artsen gecertificeerd zijn.

De erkenning van de titel heeft de laatste jaren bovendien een positieve verandering teweeggebracht in het maatschappelijke beeld van cosmetische behandelingen.

Het is belangrijk dat cliënten en patiënten zich alleen nog maar laten behandelen door cosmetisch artsen KNMG, waardoor niet-bekwame artsen in de toekomst geen behandelingen meer kunnen uitvoeren. Zo blijft Nederland met zijn cosmetiek een voorloper en voorbeeld voor andere landen. 

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *