Vampire Facelift

De Vampire Facelift is een behandeling met je eigen bloed! Dus volledig lichaamseigen. De Vampire facelift is ook bekend onder de minder spectaculaire naam Platelet Rich Plasma behandeling. De PRP Plasma is een behandeling heel geschikt voor huidverjonging, huidversteviging en huidverstrakking. Ook voor een doffe en vermoeide huid is het effectief.

Wat is PRP?


PRP staat voor Platelet Rich Plasma, dit bestaat uit gefilterd plasma van uw eigen bloed. Er wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen en gescheiden in een speciale centrifuge. De gecentrifugeerde bloedplaatjes geven hierdoor verschillende groeifactoren af. Deze actieve bloedvaatjes worden samen met het plasma opnieuw in de huid gebracht, waar ze de celgroei en bloedvoorziening een flinke boost geven. In dit plasma zitten actieve groeifactoren en bloedplaatjes. Deze stoffen spelen een belangrijke rol bij een aantal processen in het lichaam. Als PRP in het de huid wordt geïnjecteerd zorgt dit voor versteviging, hydratatie en een stralende strakke huid. Als dit op de hoofdhuid wordt geïnjecteerd, stimuleert dit de haarzakjes op basis van eigen stamcellen. Het bijzondere van de PRP behandeling is dat alles wat gebruikt en geïnjecteerd wordt lichaamseigen stof is. Hierdoor is de behandeling zeer veilig en vrij van overdraagbare risico’s.

Bij een PRP behandeling wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen, gemiddeld 10 tot 30 ml. Vervolgens wordt dit afgenomen bloed gecentrifugeerd, dit duurt ongeveer 5 minuten. Vervolgens wordt het plaatjesrijk plasma in de huid geïnjecteerd met kleine naaldjes en daarna behandeld met microneedling. Na de behandeling moet er wel rekening gehouden worden met roodheid en zwelling, dit trekt altijd snel weer weg. Door het injecteren van het eigen plasma tijdens een PRP behandeling wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. De huid is na de behandeling gladder, steviger en weer gehydrateerd. Dit geeft een frisse en stralende uitstraling. bij een behandeling van de hoofdhuid worden de haren na een behandeling gestimuleerd om te groeien, de haarzakjes worden gezond en sterk gemaakt en de bloedsomloop verbeterd. Er is al resultaat na één behandeling maar er wordt aangeraden om meerdere behandelingen te laten doen voor het beste resultaat van de PRP behandeling.

Nazorg PRP behandeling
U mag 4 uur na de behandeling uw gezicht of haren niet wassen. U mag de eerste dag geen make-up aanbrengen op het behandelde gebied. Wij raden u aan een dag voor de behandeling geen alcohol te nuttigen. U mag de eerste twee weken na de behandeling niet zonnen, in de sauna, onder de zonnebank of intensieve behandelingen ondergaan zoals peelings. Gedurende de behandelcyclus raden wij het aan factor 50 op het behandelde gebied aan te brengen. 

Ik wil een afspraak maken

Prijzen PRP Behandeling

PRP classic € 300,-

Kuur van 3 x PRP Classic € 800,-

Hoe werkt PRP? Bloedplaatjes & groeifactoren

Bij het ouder worden, zorgt de afname van collageen type 1 voor het ontstaan van fijne lijntjes en diepere rimpels. Door de PRP injectie wordt dit verouderingsproces tegengegaan. Bij een PRP behandeling brengen we geactiveerde bloedplaatjes in de huid. De geactiveerde bloedplaatjes produceren hoge concentraties van actieve groeifactoren, die een belangrijke rol hebben in herstelprocessen in het lichaam. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om elastine en collageen te produceren, wordt de bloedvoorziening en hyaluronzuur productie verbeterd. De huid ziet er door de behandeling stralend, stevig en strakker uit. Voor hals en decolléte kan het een effectieve behandeling zijn voor de verbetering van de huidstructuur en het verzachten van de rimpels die hier kunnen ontstaan.

Bloed bestaat uit 55%plasma en 45% bloedcellen (rode, witte en plaatjes). Door het bloed door middel van centrifuge te scheiden in cellen en plasma met plaatjes wordt het zogenaamde PRP verkregen. Hier zit dan een ongeveer 3x hogere concentratie van bloedplaatjes in normaal bloed. Waarom zijn deze bloedplaatjes zo belangrijk? Er zitten groeifactoren die helpen bij het herstellen van beschadigd weefsel.

Er zijn vele soorten groeifactoren (meer dan zestig) aanwezig in PRP, maar voor weefselherstel zijn vooral belangrijk de VEGF (vascular endothelial growth factor, oftewel een groeifactor die de aanleg van nieuwe bloedvaatjes stimuleert) en EGF (epidermal growth factor oftewel groeifactor voor de aanmaak van huidcellen). Dit resulteert in de activatie van een cel die voorheen in rust verkeerd.

De groeifactoren uit de bloedplaatjes stimuleren tot extra groei van huidcellen en bloedvaten, waardoor een betere doorbloeding bereikt kan worden. Een betere doorbloeding verbetert het aanzien van de huid. de groeifactoren zetten ook aan tot de aanmaak van collageen en elastine.

prp injecties

PRP is niet geschikt in geval van

Bloedafwijkingen die de bloedplaatjes beinvloeden (trombopenie)

actieve infectie

Roken

Hoe gaat de PRP behandeling in zijn werk?

Bij een behandeling met PRP nemen we eerst een kleine hoeveelheid bloed bij u af. Dit bloed wordt vervolgens gecentrifugeerd, waardoor het plasma wordt gescheiden van de rode bloedcellen en bloedplaatjes worden geactiveerd. Geactiveerde bloedplaatjes produceren hoge concentraties van groeifactoren. Het gebruik van lichaamseigen bloedplasma en -plaatjes om genezing te bevorderen is al jarenlang gebruikelijk in de tandheelkunde en orthopedie. Nu is deze innovatieve techniek ook beschikbaar voor cosmetische toepassingen. Wat PRP zo bijzonder maakt, is dat we met de kracht van uw eigen bloed, de vitaliteit van uw huid terugbrengen.

PRP behandelingen zijn geschikt voor:

Huidverbetering van gelaat

behandeling van littekentjes, fijne lijntjes, vitaliteit van de huid

Huidverbetering van hals en decolleté

Huidverbetering van handen

dunner wordend haar

PRP is niet effectief voor behandeling van diepere rimpels of voor correctie van volumeverlies

Het effect van PRP

De behandeling met PRP is een mooie huidverbeteraar voor de lange termijn. De huidverbetering is soms merkbaar na één behandeling, maar voor een optimaal resultaat dient u een kuur van drie behandelingen te ondergaan, met tussenpozen van 4 weken. Daarna kunt u het effect constant houden door een behandeling per jaar uit te laten voeren.