“Weg met die wallen!”

Bij een uitgeruste uitstraling hoort een frisse oogopslag.

Wallen, diepe traangootjes en donkere kringen onder je ogen kunnen je een vermoeid uiterlijk geven. Er kunnen meerdere oorzaken zijn die zorgen voor wallen en donkere kringen, holle ogen of zakjes onder de ogen. Soms gaan deze ook niet meer weg ondanks goed slapen, gezond eten en drinken. Het kan erfelijk zijn, maar is ook het resultaat van het natuurlijke verouderingsproces.

Stoor jij je aan die vermoeide blik en wil je je frisse uitstraling weer terug?

Afhankelijk van de oorzaak van de wal of donkere kring kunnen we een geschikte behandeling voor je adviseren. we beschikken over verschillende behandelingen om deze oorzaken aan te pakken. Tijdens een intakegesprek kan de behandelaar voor u een persoonlijk behandelplan opstellen.

Donkere kringen

Bij jonge mensen komen donkere kringen vaak voor. Oorzaken kunnen zijn een hele dunne huid, waardoor bloedvaatjes die dicht in de onder de huid liggen doorschemeren, of er is sprake van een meer erfelijk bepaald volume tekort. Soms is het pigment onder de ogen wat donkerder van kleur

In het geval van een dunne huid is een RRS eyes behandeling heel geschikt of microneedling. Voor pigmentproblemen kan deze behandeling ook verbetering geven maar soms is een chemische peeling nodig.

In het geval van holle ogen is er sprake van een volumetekort van het vetweefsel onder de ogen kan dit opgelost worden door een traangoot filler. Daarbij wordt een filler onder de huid onder de ogen aangebracht met een heel dunne naald/canule. Daardoor wordt de holte onder de ogen (de traangoot) minder diep of verdwijnt soms helemaal. vaak wordt de donkere kleur dan ook minder. Een traangootfiller blijft ongeveer1 jaar aanwezig en gemiddeld 0,5-1 ml nodig voor een goed resultaat.

Bij het ontstaan van wallen bij het ouder worden, wordt de huid onder de ogen steeds dunner door afname van het onderhuidse bindweefsel en het onderhuidse vet. Hierdoor worden donkere kringen versterkt. Soms lopen de wallen door in een plooi in de wangen. In dat geval is het aan te bevelen ook de wangen en het jukbeen mee te behandelen.

Wallen door huidoverschot

Bij lichte verslapping en fijne lijntjes kan een plasmapen behandeling een uitkomst bieden. Als er sprake is van teveel huidoverschot of een te slappe huid is soms een onderooglidcorrectie de enige oplossing. Wij voeren deze behandeling niet uit.

Resultaten van traangoot filler

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *