De Sculptra behandeling is écht uniek.

Wil je meer volume, een strakke huid en verbeterde textuur?

Sculptra is een langdurige, natuurlijke oplossing tegen huidveroudering!

Volume herstellen door de aanmaak van lichaamseigen collageen bij ingevallen slapen, of verslapte wangen? Dan is Sculptra de ideale injectable. Sculptra bestaat uit Poly-L-melkzuur, is 100% biologisch en volledig afbreekbaar. Daardoor herstelt het volume, wordt de huid steviger en strakker en verzachten de rimpels. Sculptra wordt door injecties in de huid gebracht en stimuleert daar de eigen huidcellen aan tot collageenproductie. De resultaten worden in de loop van 6-8 weken zichtbaar en houden tot wel 1,5-2 jaar aan.

Een duurzaam herstel en met een heel natuurlijk resultaat!

Maak een afspraak

Wat kost een Sculptra Behandeling?

Light collagen boost €550,-

(30-35 jaar, 1 flacon Sculptra met nutraskin collagen supplement)

Ultiminate collagen boost € 1100,-,

(Sculptra 2 flacons nutraskin collagen supplement en bindweefselmassage 2x)

Extra flacon €450,-

(binnen 6 maanden)

 Vanaf 30 jaar moet je uitgaan van 1-2 flacons en vanaf 35 jaar adviseren wij 2-3 flacons. Wat jij precies nodig hebt voor het gewenste resultaat kunnen we aangeven in een persoonlijk adviesgesprek.

Naarmate we ouder worden, stopt ons lichaam van nature met het produceren van veel collageen en ervaren we volumeverlies: één van de belangrijkste redenen voor zichtbare veroudering van het gezicht, zoals volumeverlies, het uitzakken van bepaalde gebieden in het gezicht en de vorming van vele fijne lijntjes of juist meer diepe rimpels. Dit verouderingsproces begint al op een leeftijd van 25 jaar.

Een Sculptra collageen stimulerende behandeling kan uitkomst bieden bij het:

Opvullen van ingevallen slapen;

Volume geven aan ingevallen wangen;

Liften van de traangoot en het jukbeen;

Verzachten en verminderen van de neus-lippenlijn;

Liften van een slappe kaaklijn.

Sculptra bestaat uit poly-L-melkzuur en werkt samen met je lichaam om geleidelijk collageen aan te maken. Juist omdat het het eigen lichaam aan het werk zet, zijn de resultaten natuurlijk en langdurig. Na 6 a 8 weken zijn de resultaten merkbaar en kunnen 1,5 tot 2 jaar aanhouden. En door de geleidelijke opbouw ziet niemand dat je behandeld bent!

Na de sculptra behandeling zie je niet direct resultaat.

Na de sculptra behandeling is je gezicht voller en strakker, maar dat is de vloeistof van de verdunde sculptra. Dit trekt binnen een week vaak al weg, omdat het wordt afgebroken door het lichaam. De collageenproductie moet op gang komen, en die effecten zie je gemiddeld pas na 6 weken. De stimulatie van collageen door sculptra varieert per persoon, dus ook de resultaten van Sculptra zijn verschillend per persoon. Leeftijd, leefstijl, algehele (huid)conditie en gezondheid zijn hierin ook belangrijk.

Hoe verloopt de behandeling?

Een Sculptra behandeling bestaat uit een aantal injecties die worden uitgevoerd door een arts. Het is een beetje gevoelige behandeling en duurt ongeveer 30 minuten duurt. Na het injecteren wordt het gebied kort gemasseerd zodat de Sculptra goed kan verspreiden en eventuele bobbeltjes worden voorkomen. Je dient het behandelde gebied de eerste week na de behandeling ook zelf te masseren. Direct na je behandeling mag je jouw dagelijkse activiteiten weer oppakken. Het is normaal om extra volume te zien op de plekken waar geïnjecteerd is. Dit trekt binnen enkele dagen weg. Hetzelfde geldt voor eventuele blauwe plekken en zwelling. Indien nodig kun je deze met wat make-up camoufleren.

Massage is key

Na je behandeling is het heel belangrijk om de behandelde gebieden regelmatig te masseren, om te voorkomen dat de Sculptra gaat klonteren. Je kunt hierbij de 5-5-5 massage regels aanhouden: masseer gedurende de eerste 5 dagen, 5 keer per dag, voor tenminste 5 minuten per keer.

Wanneer zie je resultaat van de behandeling?

Na de Sculptra behandeling moet je lichaam het werk gaan doen om meer collageen aan te maken. De eerste zichtbare veranderingen zijn gemiddeld 6-8 weken na de behandeling zichtbaar. Na vier tot zes maanden zijn de resultaten optimaal. Je hebt vervolgens 1,5 tot 2 jaar plezier van de Sculptra behandeling.

Wat zijn de mogelijke risico’s van een sculptra behandeling?

Direct na de behandeling zijn er mogelijk bobbeltjes voelbaar onder de huid. Vaak is dit zwelling en trekt dit binnen vier weken weg. Blijft het bobbeltje langer voelbaar, dan kan het een kleine opeenhoping zijn van het gebruikte materiaal (polu-L-melkzuur) die niet gelijkmatig heeft kunnen verdelen. Deze bobbeltjes hebben langer de tijd nodig om helemaal te verdwijnen.

Mocht er een Sculptra-bobbeltje ontstaan, dan kunnen ze verkleuring van de huid veroorzaken. Er zijn gevallen bekend waarbij deze bobbeltjes, ook bekend als granulomen, een jaar na de behandeling zijn ontstaan. Ze kunnen voorkomen, wanneer het gebied niet voldoende gemasseerd is. Tot slot kunnen keloïdvorming en hypertrofische (verdikte) littekens voorkomen na een Sculptra behandeling. Sculptra werkt door collageen te stimuleren; de grootste oorzaak van keloïdvorming. Ben je hier gevoelig voor, overleg dan is een Sculptra behandeling niet geschikt voor je.

Wat is het verschil tussen een filler en Sculptra?

Fillers hebben een andere werking en doel. Wil je meer volume in de beweeglijke gebieden van het gezicht zoals je lippen of traangootjes? Dan is een klassieke hyaluronzuur filler geschikt voor jou. Deze geeft direct volume en blijft goed op z’n plek. Sculptra daarentegen heeft langer te tijd nodig om zichtbaar effect te geven, zo’n 3-4 maanden, maar is eveneens ideaal voor meer volume, echter niet geschikt voor traangootbehandeling of lippen. Sculptra stimuleert de collageenaanmaak en verstevigt de huid en geeft meer volume.

Fillers en Sculptra zijn verschillende prodcuten, maar ze zijn goed te combineren met elkaar en geven een heel nauurlijk effect in samenwerking. Door de behandelingen te combineren haal je het beste resultaat!