Botox werkt heel goed tegen hoofdpijn die ontstaat bij chronische spierspanning in het gezicht. Door het aanspannen van de (aangezichts-)spieren bij bijvoorbeeld gebruik van computer, stress of fel zonlicht. Door de fronsspier met Botox te behandelen, zien we bij veel mensen een vermindering van de klachten bij migraine/spierspanningshoofdpijn. De aanvallen nemen af in duur, intensiteit of frequentie.

Botox voor migraine vanaf 150,-

Maak direct een afspraak

Migraine is niet gemakkelijk te genezen of onder te controle te houden. Als pijnstillers, rust en vermijden van prikkels niet voldoende helpen dan kan botox helpen. De effectiviteit van botox bij de behandeling van hoofdpijn door verhoogde spierspanning, zoals migraine, spierspanningshoofdpijn en clusterhoofdpijn is namelijk aangetoond.

Momenteel wordt middels diverse onderzoeken nog uitgezocht hoe botuline toxine precies werkt tegen hoofdpijn. Maar we weten inmiddels wel dat het in ongeveer 70% van mensen met migraine- en hoofdpijnklachten migraine botox hele goede verlichting geeft. Bij de meerderheid nemen de intensiteit en hoeveelheid van de migraine af. De aanvallen zijn veel minder frequent en worden minder heftig. Het kan ook zijn dat je volledig van je migraine af raakt.

Injecties voor migraine kunnen gegeven worden in:

  • Het voorhoofd
    Door botox te injecteren in het voorhoofd worden de spieren slapper. Hierdoor verdwijnt veel spanning in je nek, hoofd, en schouders. Dit vermindert de hevigheid van de pijn en het aantal aanvallen. Het wil niet zeggen dat de migraine volledig verdwijnt of niet meer terugkomt.
  • Nek/achterhoofd
    Als er sprake is van hoofdpijnklachten die vanuit de nek omhoogkomen, dan kan een injectie met botox in dat gebied erg effectief zijn.
  • De slapen 
    In uitzonderlijke gevallen kunnen botox injecties in de slapen worden gegeven.

Botox behandeling voor migraine is een pijnloze behandeling, en duurt ongeveer 15 minuten. Na de behandeling ziet u niet dat u behandeld bent. Na de botuline toxine behandeling, kan het enkele dagen tot een week duren voordat uw hoofdpijnklachten verminderen. In een enkel geval verergeren uw klachten enkele dagen. Dit komt omdat, als bepaalde spieren ontspannen, andere spieren weer op spanning komen. Vaak ervaart u ook dat mimiekrimpels van de frons en bijvoorbeeld op het voorhoofd verminderen, doordat de mimiekspieren meer ontspannen zijn en de huid minder verdrukken.

De botox ontspant de spieren en heeft een werking van ongeveer 3 a 4 maanden, met een maximum van zes maanden. U kunt de behandeling weer herhalen als u weer hoofdpijnklachten krijgt of spierspanning ervaart.