Microneedling is een behandeling waarbij door middel van kleine prikjes een cocktail aan actieve ingrediënten in de middelste huidlaag wordt gebracht, om bestaande tekorten aan te vullen. Het injecteren in de huid geeft maximale penetratie van de actieve bestanddelen, waardoor de uitstraling en de textuur van de huid wordt verbeterd. Een behandeling duurt ongeveer 30-60 minuten. Na de behandeling kan de huid iets roze/rood zijn en gevoelig.

Tevens activeren de prikjes in de huid het herstelproces, wat leidt tot de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel). Met als gevolg meer stevigheid en elasticiteit van de huid. Door de micro-injecties verbeteren ook de stofwisselingsprocessen in de huid, waardoor de oorzaak van verouderingsverschijnselen wordt aangepakt.

Waar is de microneedling geschikt voor?

De microneedling behandeling is heel geschikt voor (acne)littekens, grove poriën, fijne lijntjes en ter preventie van algehele huidveroudering. De zones die wij met microneedling behandelen zijn; het gelaat, de nek, het decolleté en de handen.

Welke ampul is voor mij geschikt?

Leeftijd en verscheidene factoren zoals zon, roken, voeding en stress kunnen een belangrijke tekorten veroorzaken in bestanddelen zorgen voor een gezonde huid. Er zijn verschillende soorten mesococktails die we gebruiken, afhankelijk van uw huidconditie en behandelindicatie . Dit zijn cocktails met actieve ingrediënten die specifieke klachten behandelen, zoals huidveroudering en pigmentvlekjes

De behandeling 

Een behandeling duurt ongeveer 30-60 minuten. Eerst brengt de ervaren schoonheidsspecialiste Merette de mesococktail aan op de te behandelen huid waarna de pen in roterende bewegingen over je huid kleine gaatjes maakt. Je voelt kleine prikjes in uw huid. Afhankelijk van de indicatie en huidconditie zal de schoonheidsspecialiste bepalen hoe diep de naaldjes in de huid geplaatst worden.

Hoe ziet mijn huid er na de behandeling uit?

Bij een diepe plaatsing kan de huid iets bloeden. Afhankelijk van het soort behandeling zal de huid er na afloop roze/rood uitzien en is het huidoppervlak gevoelig. Daarbij kan de huid prikkelend en warm aanvoelen en kan er wat zwelling ontstaan. De rode kleur vermindert over het algemeen na enkele uren. Bij sommige huidtypen zal dit snel verdwijnen, bij andere huidtypen kan de roodheid enkele dagen aanhouden. 

Waar moet ik na de behandeling op letten?

Het is belangrijk om de huid na de behandeling goed te beschermen met een zonbescherming met SPF 30 of 50, omdat de huid gevoeliger is voor zonlicht. Daarnaast mag de huid gecamoufleerd worden met een verzorgend en niet-afsluitend voor de huid make-upproduct.

Wanneer zie ik resultaat?

Het natuurlijke herstelproces (de aanmaak van elastine en collageen) dat op gang wordt gebracht, is een stapsgewijs proces. Het kan dus even duren voor het gewenste resultaat bereikt is. Na gemiddeld twee tot vier weken worden de eerste resultaten geleidelijk zichtbaar en na acht weken is de verbetering duidelijk te zien. Daarna werkt het proces nog maanden door. Voor een optimaal resultaat is het van belang om deze behandeling in kuurverband te ondergaan, gemiddeld zijn er vier a zes behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen iemand moet ondergaan, is afhankelijk van de leeftijd, de huidconditie en de behandelindicatie. Over het algemeen geldt wel dat hoe meer behandelingen je ondergaat, hoe sneller je het gewenste resultaat bereikt.  

Ik wil een afspraak maken
Ik heb een vraag
Wat kost de microneedling?