Wanneer is een kin filler nodig?

De kin bepaalt, net als de neus, het profiel van uw gezicht. Een krachtige uitstraling wordt vaak bepaald door een mooie kin. Soms heb je van jezelf een kleine of naar achterliggende kin. Een terugwijkende of kleine kin kan een gezicht uit balans brengen. Een mooie kin heeft een kleine bolling in het zijaanzicht. Door een kincorrectie kan het zijaanzicht van het gezicht worden veranderd naar een harmonieus geheel.

Tijdens de veroudering zie je de kin ook veranderen, doordat het skelet in de loop der jaren krimpt. De huid kan dan onder de kin gaan hangen, waardoor een onderkin ontstaat. De kinspier wordt steeds sterker en de huid slapper, waardoor lijnen en putjes ontstaan op de kin. Door een filler in de kin op de juiste plaatsen te injecteren, krijgt de kin een mooiere vorm, lift de huid onder de kin en de kaaklijn mee, verzachten de rimpels en ontspant de kinspier zich beter. Soms is extra botox behandeling nodig om de spier nog meer te relaxeren.

Ik wil een kinfiller!

Ik heb een vraag?

Wat kost een kinfiller?

De kosten van een kinfiller zijn afhankelijk van de hoeveelheid die de arts nodig heeft voor het juiste resultaat te creëren. In een persoonlijk adviesgesprek kan de arts voor u een persoonlijk behandelplan maken met prijsindicatie.

Wat kan ik verwachten van de behandeling?

Om dat effect te bereiken, wordt een filler in de vorm van een stevige gel toegepast, zoals Restylane Lyft, Allaxian SV of Stylage XL. Door deze op de juiste plekken in te brengen, ontstaat er weer een strakke, scherpe of vollere kin. Bij een kinbehandeling worden fillers gebruikt met Lidocaïne. Tevens wordt er voor de behandeling een verdovende crème aangebracht. Met een fijne naald of canule (naald met ronde punt) brengt de arts de filler onder de huid. Eventueel kunt u na de behandeling een coldpack krijgen. Na de behandeling is er beetje zwelling en roodheid zichtbaar, die na enkele dagen weg is. Eventuele blauwe plekjes kunnen wat langer zichtbaar blijven. Na de behandeling dient u blootstelling aan UV straling (zon, zonnebank) en sauna te vermijden voor 2 dagen. Indien u een blauwe plek heeft dient u de zon te vermijden totdat de blauwe plek is verdwenen in verband met het risico op pigmentvlekjes.

Wanneer zie ik effect van de kin filler?

U ziet direct een effect van de filler, echter na twee weken ziet u pas het eindresultaat. We maken een controle om de behandeling te evalueren. Indien u het effect niet voldoende vindt, kan er extra filler geplaatst worden, tegen het normale tarief.

Hoe lang blijft het effect zichtbaar?

Een filler van de kin blijft gemiddeld 12 maanden zichtbaar, echter dit wisselt per persoon en is afhankelijk van vele factoren, waaronder roken, zon blootstelling, leefstijl, leeftijd etc. In deze periode breekt het lichaam de filler langzaam af, dus meestal is er na 8-12 maanden een nieuwe behandeling nodig.