Dik en gezond haar wordt geassocieerd met jeugd en schoonheid. Haarverlies en dunner wordend haar zijn veelvoorkomende problemen, die jou onzeker kunnen maken en gevoel van eigenwaarde kunnen ondermijnen. Zowel mannen als vrouwen kunnen deze klachten ondervinden. . Met name wanneer je merkt dat het haar dunner wordt en dit ook zichtbaar te zien is (in de douche, op het kussen of in de borstel), wordt het belangrijk om tijdig met een behandeling te starten. In een vroeg stadium zijn er mogelijkheden om het haaruitval te vertragen dan wel te stoppen. In verder gevorderd haaruitval zal een haartransplantatie nodig zijn.

Haren groeien in verschillende haargroeifasen, namelijk een groeifase (anagene fase), rustfase (katagene fase) en uitvalfase (telogene fase). Bij dunner wordend haar duurt de groeifase korter en de uitvalfase langer, met dunner en minder haar tot gevolg. Ook vermindert de haarkwaliteit en groeien er minder haren uit eenzelfde haarzakje.

De oorzaken van haaruitval

Haarverlies heeft meerdere oorzaken, zoals erfelijke aanleg, ouder worden, ziekte, medicatie, stress of een hormonale disbalans. Kaalheid welke erfelijk bepaald is of door een hormale disbalans ontstaat heet Alopecia Androgenetica. Bij mannen begint deze met name op de kruin en de inhammen. Bij vrouwen wordt de haardichtheid veelal bovenop de schedel verminderd en krijgen de haren een dunnere structuur. Het kan al rond de leeftijd van 20 jaar beginnen maar wordt pas zichtbaar tussen 30-50 jaar. Bij vrouwen heeft de menopauze invloed op het haarverlies.

De XL Hair Behandeling

XL Hair is een nieuwe behandelmethode middels mesotherapie voor mannen en vrouwen tegen haarverlies. De behandeling zorgt voor extra stimulatie van de haargroei in bestaande haarfollikels. Dunner wordend haar kan aangepakt worden met XL Hair, wat dikker en steviger haar oplevert. XL Hair is met name effectief bij Alopecia Androgenetica. Het is daarbij belangrijk dat er nog voldoende haren zitten om de groei te stimuleren. Bij een geheel kale hoofdhuid is deze behandeling niet geschikt en is een haartransplantatie een betere optie. Middels een gratis en vrijblijvend consultgesprek bekijkt de huidtherapeut de beste mogelijkheden.

Wat is XL Hair?

Hyaluronzuur en vitaminen zijn de belangrijkste hoofdbestanddelen van XL Hair. Ze zorgen ervoor dat de hoofdhuid voldoende voedingsstoffen bevat om gezonde en actieve haren te produceren. De haarfollikels met weinig haar zullen weer haar gaan aanmaken; Het is van belang dat er haarfollikels aanwezig zijn in de hoofdhuid. Op plekken waar het haar volledig weg is kunnen geen nieuwe follikels ontstaan. XL hair zorgt voor:

  • Het remmen van het haarverlies
  • Verbetering van de haarkwaliteit
  • Stimulering van de bloedcirculatie naar het haar
  • Dikker haar en een vollere haardos

Wat kost een XL hair behandeling?

Eenmalige XL hair behandeling 150,- euro

Homecare pakket 200,-

XL hair pakket 6 behandelingen (mannen) incl. homepakket (t.w.v. 200,- ) 950,-

XL Hair pakket 8 behandelingen (vrouwen) 1150,- euro (incl homecarepakket 200,-_

Hoe gaat de XL Hair behandeling in zijn werk?

Tijdens de behandeling wordt XL hair met een klein naaldje oppervlakkig in de hoofdhuid geïnjecteerd. Dit is een beetje gevoelig. Na de behandeling dient u twee dagen zonnebank en sauna te vermijden.

We adviseren een kuur te volgen. Voor mannen bestaat de kuur uit 6 behandelingen, voor vrouwen bestaat de kuur uit 8 behandelingen. Daarnaast dient u thuis producten te gebruiken die de haargroei stimuleren. De behandeling kan voor een optimaal resultaat gecombineerd worden met microneedling en/of medicatie/supplementen.

Voor het beste resultaat adviseren wij om de behandelingen met XL-Hair® in ieder geval te combineren met haargroeistimulerende producten voor thuisgebruik

  • Hair Energizer Spray, geurloze, niet vette haarspray die dagelijks (of 3x per week, 2x per dag)  wordt ingemasseerd op de hoofdhuid
  • ScalpFit Shampoo, om de hoofdhuid goed te reinigen op de dag van de behandeling met XL Hair®
  • Revitalix shampoo, een onderhoudsshampoo voor dagelijks gebruik