Wat is een draadlift?

De draadlift is behandeling waarbij je gezicht en hals wordt gelift door middel van oplosbare  draadjes, die door middel een naald in in het gezicht worden geplaatst. Bij Huidinstituut Stralend maken we voor de draadlift behandeling gebruik van oplosbare PDO draden, gemaakt van polydioxanone, een materiaal dat al heel lang gebruikt wordt om hechtdraden mee te maken. De draden worden ingebracht in het onderhuidse vetweefsel of diep in de huid, waardoor ze niet zichtbaar zijn. wij gebruiken de Venus V lift PDO draden, een zeer veilig kwalitatief hoog produkt.

Er zijn meerdere soorten PDO-draden: de gewone draad, de gedraaide draad en een draad met piepkleine weerhaakjes. Voor welke draad wordt gekozen, is afhankelijk van welk gebied er behandeld wordt. (Bijvoorbeeld de wenkbrauwen, mondhoeken, wangen, hals of het decolleté.) Op de plaats van de draadjes maakt de huid lichaamseigen collageen aan. Dit verjongt en verstevigt de huid en heeft daardoor een liftende werking, ook nadat de draadjes zijn ‘opgelost’. Het resultaat is een stevigere huid, een subtiele lift van verzakte gebieden en een stralendere huid. Meteen na een behandeling zie je resultaat, maar na 3 tot 4 maanden is het resultaat het best en blijven ongeveer 1 jaar zichtbaar. Bij huidinstituut Stralend behandelen we het gezicht en de hals met de draadlift. 

Prijzen van de Draadlift

PDO Wangen en Kaaklift 1000,-

PDO Wangen 800,-

PDO Kaaklift 600,-

PDO Hals 600,-

PD) Wenkbrauwlift 600,-

PDO Kraaienpootjes meso 400,-

PDO Decollete meso 600

Maak Direct een Afspraak

Voor wie is een draadlift geschikt?

Of jij in aanmerking komt voor een draadlift is afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld je leeftijd (de beste resultaten worden met deze methode behaald bij mensen tussen de veertig en zestig jaar) en de conditie van je huid. De draadjes zijn het meest geschikt voor subtiele lifting in de leeftijd 30-50 jaar.
Wil je meer informatie over een draadlift of wil je weten of jij in aanmerking komt voor deze behandeling? Vraag dan hier een consult aan.

Hoe verloopt de behandeling ?

Tijdens de ingreep word je lokaal verdoofd door middel van een gel of een injectie. Het inbrengen van de draadjes gebeurt door middel van een dun naaldje. In de meeste gevallen is hier direct na de ingreep al niets meer van te zien. In een enkel geval kan op de plaats waar geprikt is een blauwe plek ontstaan. Deze zal na enkele dagen weer wegtrekken. Na de ingreep voelt de huid direct al iets strakker aan.

Hoe verloopt de draadlift behandeling?

De draadlift behandeling wordt uitgevoerd met een plaatselijke verdoving, prikjes in de huid worden dan gegeven. daardoor is de draadlift niet pijnlijk.  Na de verdoving worden er met naaldjes meerdere hechtdraden in de diepere huidlaag geplaatst. De naald wordt weer verwijderd en de hechtdraad blijft achter in de huid. Deze hechtdraden zetten zich vast en dat zorgt ervoor dat de onderliggende huidlagen licht strak trekken. Je ziet direct het resultaat van de mechanische lifting. Door de collageenvorming in de weken erna wordt het resultaat nog beter 4-6 weken na de behandeling. De behandeling duurt ongeveer een uur en u mag direct na het plaatsen naar huis. 

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Het risico op complicaties van de draadlift is vrij klein, maar na de behandeling moet je wel rekening houden met zwelling, roodheid en kans op blauwe plekken. Na de behandeling worden er ondersteunende tapes aangebracht over de draden, die  drie dagen moeten blijven zitten. Na de behandeling mag je twee weken niet sporten, niet zwaar werk verrichten en twee weken geen sauna of zonnebank bezoeken of gezichtsbehandelingen ondergaan.

Ik heb een Vraag