Heeft u last van frons, voorhoofd rimpels of kraaienpootjes?

Dan heeft u een botuline toxine (beter bekend als botox) behandeling nodig. Botox is een merknaam, botuline toxine is het werkzame middel. Met botox /botuline toxine worden de spieren ontspannen, die deze rimpels veroorzaken en krijgt u een ontspannen zachte uitstraling. Door de continue samentrekking van de aangezichtsspieren tijdens lachen, fronsen, verbaasd kijken wordt de huid samengedrukt en uiteindelijk raakt de huid hierdoor beschadigd. Door een botuline toxine behandeling worden de spieren ontspannen en trekken minder samen. Hierdoor kan de huid zichzelf herstellen en wordt de huid gladder. De behandeling duurt 15 minuten, u heeft weinig bijwerkingen en na 10-14 dagen is het effect zichtbaar. Het houdt ongeveer 3-6 maanden aan.

Ik heb een vraag

Maak een afspraak

Wat Is Botuline Toxine?

Botuline toxine (botox) is een natuurlijk bacterie eiwit dat in de medische wereld al tientallen jaren wordt gebruikt. Botuline toxine is afbreekbaar en verlaat je lichaam vanzelf. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig. Dit wordt in zeer verdunde vorm ingespoten en heeft daardoor geen nadelige uitwerking op je gezondheid.
Er zijn in Nederland drie merken botuline toxine geregistreerd, namelijk Azzalure, Bocouture en Botox en ze zijn nagenoeg hetzelfde. Bij Huidinstituut Stralend hebben we ervoor gekozen om met Azzalure te werken. Het geeft een mooie natuurlijke uitstraling van het gezicht, dat er door de ontspanning zachter en jonger uitziet. Bovendien heeft Azzalure een lange werkingsduur. De rimpeltjes die goed kunnen behandeld worden door een botuline toxine behandeling zijn fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes

Fronsrimpels

De verticale rimpels tussen de wenkbrauwen zijn de fronsrimpels. Deze fronsrimpels ontstaan als je boos kijkt of tegen de zon in. Een frons kan echter een ongewenste bezorgde of boze blik geven. Botox zorgt ervoor dat de norse uitstraling verdwijnt en je gezicht er meer open, ontspannen en vriendelijker uitziet. En de rimpels verminderen!

Voorhoofdsrimpels

Kijk je regelmatig verbaasd of trek je je wenkbrauwen op? Grote kans dat je rimpels hebt in je voorhoofd. Het zijn lijnen in je huid, die door regelmatig samenvouwen niet meer verdwijnen. Botuline toxine zorgt ervoor dat de spieren ontspannen waardoor de rimpels verzachten. Wanneer je last heb van overhangende bovenoogleden, kan dat soms de oorzaak zijn van de lijnen in het voorhoofd. Dan kan deze beter niet met botuline toxine behandeld worden. Dan is een bovenooglidcorrectie de oplossing.

Kraaienpootjes

Je krijgt ze onder meer door veel te lachen. Lachrimpels beginnen als charmante rimpeltjes, maar wanneer de huid door veroudering steeds meer verslapt, verliest, worden deze rimpels steeds dieper. Een botuline toxine behandeling maakt ze weer charmant.

Wanneer kan botuline toxine (botox) niet worden gebruikt?

Bij allergie voor botuline toxine, myasthenia gravis, tijdens zwangerschap, het geven van borstvoeding, bij een neuromusculaire aandoening en bij gebruik van antibiotica of spierverslappers. Gebruikt u andere medicijnen bespreek dit dan altijd met onze arts.

Adviezen vóór de behandeling

Gebruik drie dagen vóór de behandeling geen bloedverdunners, aspirine, ontstekingsremmers, vitamine-E of alcohol. Deze stoffen verdunnen uw bloed en kunnen dus de kans op blauwe plekjes verhogen

Hoe verloopt de behandeling ?

Een botox behandeling is snel en eenvoudig en duurt in totaal 15-30 minuten. Vooraf wordt uitgelegd hoe de behandeling verloopt. Dokter Kim injecteert met een uiterst dunne naald botuline toxine in de te behandelen spieren. U voelt enkele korte kleine prikjes.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Na de behandeling met botuline toxine kunnen milde reacties ontstaan, zoals roodheid of lichte zwelling, jeuk, blauw plekje, maar dit trekt na enkele uren tot een dag na de behandeling weer weg. Soms ontstaan tijdelijk hoofdpijnklachten na de behandeling.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Na de behandeling moet u 4 uur rechtop blijven. Tevens mag u 24 uur niet sporten en geen sauna of zonnebank bezoeken. Ook adviseren we het eerste uur na de behandeling geen crème of make-up te gebruiken.

Duur van het effect

Na 10 tot 14 dagen is het effect optimaal zichtbaar. Dit houdt ongeveer 3 tot 5 maanden aan. Om het effect te behouden adviseren we je na 3 a 4 maanden een nieuwe behandeling te ondergaan. Als je het goed bijhoudt zul je merken dat de periodes tussen de behandelingen steeds langer worden.

Ik wil een afspraak maken
Ik heb een Vraag

Medische Indicaties voor Botuline Toxine

Overmatig zweten (Hyperhidrosis)

Transpiratievlekken in je kleding kunnen bijzonder hinderlijk zijn. Veel mensen met overmatige transpiratie hebben veel hinder hiervan in het sociale leven. Dat is helemaal niet nodig. Met een botuline toxine behandeling is binnen 2 weken de zweetproductie grotendeels verdwenen voor ongeveer 6 maanden. Dat komt omdat botuline toxine de spiertjes rond de zweetklieren ontspant, waarna de kliertjes geen zweet meer kunnen produceren. Na 4 tot 6 maanden is het uitgewerkt. Vooral de huid van de oksels is zeer geschikt voor behandeling met botuline-toxine injecties. Ook de handpalmen kunnen we hiermee behandelen.

Tandenknarsen

Tandenknarsen is een veelvoorkomend probleem en kan slijtage van de tanden veroorzaken of bijdragen aan kaakpijn en hoofdpijn. Tandenknarsen (of bruxisme) is goed te behandelen met een Botuline toxine behandeling. Door de injectie ontspant de kauwspier en daarmee de kaak en zal het tandenknarsen stoppen. Doordat de spier minder gespannen staat wordt deze minder dik. Daarmee krijgt u ook een zachtere uitstraling van het gezicht . De balans in het gezicht wordt hersteld.

Hoofdpijn of migraine?

Als je veel last hebt van spanningshoofdpijn of migraine kan een botuline toxine behandeling uitkomst bieden. Na deze behandeling heeft ongeveer 70% van de mensen met migraine of spanningshoofdpijn minder klachten. Botuline toxine zorgt er voor dat aangezichtsspieren ontspannen waardoor klachten verminderen. Bij een botuline toxine behandeling voor migraine of hoofdpijn wordt die regio behandeld waar de klachten zich bevinden. Dat kan dus per persoon verschillend zijn.